Today we’re here at the first and biggest food exhibition in Rasht.
In 2015 Rasht the capital city of Guilan earned a special destination award named UNESCO creative city of gastronomy.
This name is due to the variety of 250 local dishes in Guilan.
“From family gatherings to festive tables, Zeytoon Parvardeh is a staple in Iranian cuisine, and Baran press has prepared its recipe for you.
طرز تهیه زیتون پرورده (زیتون فرآوری شده)
امروز در اولین و بزرگترین نمایشگاه غذا در رشت هستیم.
رشت مرکز گیلان در سال ۲۰۱۵ موفق به دریافت عنوان ویژه ایی در یونسکو به نام شهر خلاق خوراک شناسی شد.
این نام به دلیل وجود ۲۵۰ نوع غذای محلی در گیلان است.
«زیتونپرورده از مهمانی های خانوادگی گرفته تا مراسمات بزرگ یکی از اصلیترین غذاهای ایرانی ها است و باران پرس دستور پخت آن را برای شما آماده کرده است.
How to Prepare Processed Olives
Ingredients:
- ۵۰۰g seedless green olives
- ۲۰۰g ground walnuts
- ۱ cup sour pomegranate juice
- ۱ tablespoon pomegranate molasses
- Heracleum persicum (amount to taste)
- Salt (amount to taste)
- ۳ tablespoons chopped fresh herbs (coriander, mint, and chouchagh, or 1 teaspoon dried mint if chouchagh is unavailable)
- ۴ minced garlic cloves
- ۲ tablespoons sour pomegranate seeds
Instructions:
- Finely chop the fresh herbs. If using dried mint instead of chouchagh, use 1 teaspoon.
- Grind the walnuts completely.
- If the olives are salty, soak them in cold water for one hour to reduce saltiness. Drain well.
- Combine the soaked olives (or unsoaked olives if not salty), chopped herbs, and minced garlic in a bowl.
- In a blender, combine the pomegranate molasses, pomegranate juice, and sour pomegranate seeds. Blend until smooth.
- Add the walnut mixture, salt, and Heracleum persicum to the blended pomegranate mixture. Mix well until all ingredients are evenly coated.
- Refrigerate for at least 2 hours before serving.
طرز تهیه زیتون پرورده
مواد تشکیل دهنده:
– زیتون سبز بدون هسته ۵۰۰ گرم
– گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
– آب انار ترش ۱ پیمانه
– رب انار ۱ قاشق غذاخوری
– نمک به میزان لازم
– سبزی تازه خردشده (گشنیز، نعناع و چوچاق): ۳ قاشق غذاخوری
– چهار حبه سیر خرد شده
– دانه های انار ترش ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱- سبزی های تازه را خرد کنید، اگر به سبزی چوچاق دسترسی ندارید به جای آن یک قاشق چایخوری نعناع خشک اضافه کنید.
۲- گردوها را کاملا چرخ کنید.
۳- اگر زیتون ها شور بودند یک ساعت در آب سرد قرار دهید تا شوری آن کم شود و سپس خوب آب بکشید.
۴- زیتون های ابکش شده را با سبزی ها و سیر خرد شده در بک کاسه مخلوط کنید.
۵- رب انار، آب انار و دانه های انار ترش را در مخلوط کن بریزید.
۶- سپس نمک و فلفل را اضافه کنید تا در همه آنها مخلوط شوند.
۷- حداقل ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید و بعد میل نمایید.
https://baranpress.ir/?p=12328